Konu
:
Artmutlu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Artmutlu Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Artmutlu Tart
MALZEMELER
4 armut
1
5 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın
Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın
Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın
Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın
Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın
Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın
Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın
Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın
Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul