Yalnız Mesajı Göster

Artmutlu Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Artmutlu Tart



MALZEMELER
4 armut
15 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın
Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın
Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla