Konu
:
Cevizli Loku (Kuru Baklava)
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Loku (Kuru Baklava)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Loku (Kuru Baklava)
MALZEMELER
1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
2 Su Bardağı Ilık Su
Aldığı Kadar Un
İç malzemesi :
300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
150 gr İzmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin
İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin
Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın
Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın
Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin
Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin
Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin
Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin
İçin hazırlanışı:
Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul