Konu
:
Çerkez Tavuğu
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Tavuğu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Tavuğu
MALZEMELER
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin
Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin
Servis tabağına düzgünce yerlestirin
Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın
Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın
Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul