Yalnız Mesajı Göster

Ishakiye Helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ishakiye Helvası




İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası) Facebook'ta Paylaş

Ishakiye (osmanli helvasi)

Malzemeler:

2 su bardağı sıcak sut
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
1,5-2 su bardağı tozşeker

Yapılışı:

Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz
Tozşekeri süte ilave edip eritin Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin Kısık ateşte pişirmeye devam edin
Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin
Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla