Konu
:
Ishakiye Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Ishakiye Helvası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ishakiye Helvası
İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası) Facebook'ta Paylaş
Ishakiye (osmanli helvasi)
Malzemeler:
2 su bardağı sıcak sut
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
1,5-2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın
İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz
Tozşekeri süte ilave edip eritin
Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin
Kısık ateşte pişirmeye devam edin
Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın
Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin
Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin
Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul