Konu
:
Hatay Usulü Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Usulü Aşure
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Usulü Aşure
MALZEMELER
750 gr
şeker
12 adet incir
200 gr
aşurelik (dövme) buğday
12 adet kuru kaysı
150 gr
kuru fasulye
150 gr
nohut
75 gr
çamfıstığı
125 gr
kuru üzüm
600 gr
şeker
150 gr
ceviz içi
1 su bardağı süt
1/2 kahve fincanı gül suyu
5 adet incir
3,5 kg
su
150 gr
pirinç
Üst malzemesi:
5 adet kaysı
10 adet ceviz içi
50 gr
antepfıstığı
YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılan nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı pişirip süzdürün
Mümkünse nohutların kabuklarını soyun
Kullanacağımız suyu ikiye ayırıp içine buğday ve pirinci koyup yavaş ateşte 30 dk
pişirelim
Pişen pirinci, suyu ile birlikte mikserden geçirip buğdayın üstüne ilave edelim
Buğdayla birlikte 30 dk
daha pişirilip üzerine haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediniz
inciri, ceviz içini, üzümü, kaysıyı, fıstığı ayrı ayrı, 10 dk
bol suda kaynatlp üç dört defa yıkayıp süzdürünüz
Tereyağı dahil tüm malzemeyi buğdayın üzerine döküp 15 dk
daha kaynatın
Üstüne süt ve gül suyu ekleyip 2 dk
daha kaynatın
Sonra ateşten alın
ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaselere doldurulup üst malzeme ile süsleyerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul