Yalnız Mesajı Göster

Hatay Usulü Aşure

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Aşure



MALZEMELER
750 gr şeker
12 adet incir
200 gr aşurelik (dövme) buğday
12 adet kuru kaysı
150 gr kuru fasulye
150 gr nohut
75 gr çamfıstığı
125 gr kuru üzüm
600 gr şeker
150 gr ceviz içi
1 su bardağı süt
1/2 kahve fincanı gül suyu
5 adet incir
3,5 kg su
150 gr pirinç
Üst malzemesi:
5 adet kaysı
10 adet ceviz içi
50 gr antepfıstığı

YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılan nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı pişirip süzdürün Mümkünse nohutların kabuklarını soyun Kullanacağımız suyu ikiye ayırıp içine buğday ve pirinci koyup yavaş ateşte 30 dk pişirelim Pişen pirinci, suyu ile birlikte mikserden geçirip buğdayın üstüne ilave edelim Buğdayla birlikte 30 dk daha pişirilip üzerine haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediniz inciri, ceviz içini, üzümü, kaysıyı, fıstığı ayrı ayrı, 10 dk bol suda kaynatlp üç dört defa yıkayıp süzdürünüz Tereyağı dahil tüm malzemeyi buğdayın üzerine döküp 15 dk daha kaynatın Üstüne süt ve gül suyu ekleyip 2 dk daha kaynatın Sonra ateşten alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaselere doldurulup üst malzeme ile süsleyerek servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla