Konu
:
Afyon Usulü Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Usulü Aşure
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Usulü Aşure
Malzemeler:
500 gr
göcelik buğday (çekilmemiş buğday)
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı kuş üzümü
1 fincan ceviz
1 fincan fındık
1 fincan fıstık
2 litre su
2 su bardağı pekmez
500 gr
toz şeker
1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
Göcelik buğday, nohut, kuru fasulye bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır
Diğer gün bunların suları süzülür
Ayrı tencerelerde üzerlerine su eklenerek pişirilir
Üzüm de biraz su ile pişirilir
Hepsi yumuşadıktan sonra büyük bir tencerenin içine önce buğday konur
Bol su ile tekrar ocağa konur
Bunun üzerine nohut, fasulye ve üzüm eklenir
Bunlar karıştırılır
Üzerine pekmez ve şeker ilave edilerek tekrar pişirilir
Piştikten sonra dövülmemiş ceviz, fındık ve fıstık katılır
Susam da ekilir
Hepsi karıştırılır
Servis kaselerine boşaltılır
Not: Türk mutfağının en eski ve geleneksel tatlılarından biridir
Kurban bayramında sonraki ay aşure ayı olarak bilinir
Bu ayda bol miktarda her evde aşure yapılır, akraba ve komşulara dağıtılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul