Konu
:
Mutfaktan Notlar 2
Yalnız Mesajı Göster
Mutfaktan Notlar 2
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfaktan Notlar 2
Kızartmalarınızınkıtır kıtır olmasını istiyorsanız, sebzeleri önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızartın
Kabak ve patlıcanlarınız daha lezzetli ve kıtır olacaktır
- Pişireceğiniz etleri bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovun
12 saat buzdolabında bekletin
Etler daha lezzetli olacaktır
- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için; soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun
SARIMSAK MİDENİZİ YAKMASIN
* Sarımsağın midenizi yakmaması için; ezmeden önce üzerine biraz tuz ve biraz da yağ damlatırsak, cacık veya mantı sosu mide yakmaz
TEPSİYE GALETA UNU
* Yağlanmış tepsiye biraz galeta unu serperseniz pişireceğiniz hamur tepsiye kesinlikle yapışmaz
TAZE YUMURTA SARISI
* Kullanmadığınız yumurta sarılarını saklarken üzerine su koyup buzdolabına koyun
Göreceksiniz yumurta sarıları kurumayacaktır ve tazeliğini koruyacaktır
SEBZELER HALA VİTAMİNLİ
Sebzelerinizi tuz ve limon suyu koyduğunuz suda kapağı kapalı olarak haşlayın
İçerisindeki C vitamini kaybını önlemiş olursunuz
a
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul