Yalnız Mesajı Göster

Mutfaktan Notlar 2

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfaktan Notlar 2




Kızartmalarınızınkıtır kıtır olmasını istiyorsanız, sebzeleri önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızartınKabak ve patlıcanlarınız daha lezzetli ve kıtır olacaktır

- Pişireceğiniz etleri bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovun 12 saat buzdolabında bekletin Etler daha lezzetli olacaktır

- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için; soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun

SARIMSAK MİDENİZİ YAKMASIN

* Sarımsağın midenizi yakmaması için; ezmeden önce üzerine biraz tuz ve biraz da yağ damlatırsak, cacık veya mantı sosu mide yakmaz

TEPSİYE GALETA UNU

* Yağlanmış tepsiye biraz galeta unu serperseniz pişireceğiniz hamur tepsiye kesinlikle yapışmaz

TAZE YUMURTA SARISI

* Kullanmadığınız yumurta sarılarını saklarken üzerine su koyup buzdolabına koyun
Göreceksiniz yumurta sarıları kurumayacaktır ve tazeliğini koruyacaktır


SEBZELER HALA VİTAMİNLİ

Sebzelerinizi tuz ve limon suyu koyduğunuz suda kapağı kapalı olarak haşlayın İçerisindeki C vitamini kaybını önlemiş olursunuz
a

Alıntı Yaparak Cevapla