Yalnız Mesajı Göster

Yemek Pişirirken Nelere Dikkat Edilmelidir

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Pişirirken Nelere Dikkat Edilmelidir



Yemeklerinizi pişirirken dikkat edeceğiniz ufacık detaylar, kullanacağınız ekstra malzemeler ve dahası ile mutfakta mucizeler yaratın
Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız ve eleyiniz Unla beraber çöpler de düşer
El açması hamuru dinlendirirken, hamurun altının yapışmaması, üstünün de kabuk tutmaması için, her iki tarafını da unlayıp, üzerine nemli bir bez örtebilirisiniz
Pilavınızın tanelerinin bembeyaz olmasını istiyorsanız pişirirken suyuna 2-3 damla limon suyu ilave edebilirsiniz
Izgara edeceğiniz kırmızı etleri pişirmeden önce 1 kilo et için 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine ederek, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletebilirsiniz Etin sertleşmemesi için tuz ilave etmemelisiniz
Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletebilirsiniz
Mantarı sotelerken bıraktığı su çekilene kadar kavurmalısınız
Yeşil sebzeleri mümkün olduğunca elinizle doğramalısınız Yeşil sebzelerde bulunan “C” vitamini bıçak ile doğradığınızda çok çabuk kaybolur
Kuru baklagilleri diğer sebzeler ile birlikte pişirecekseniz, önceden ıslatıp, tuzsuz olarak haşlamalı ve yemeğe o şekilde katmalısınız
Kekinizin kabarmasını istiyorsanız margarin ile şekeri iyi çırpmalı, kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, domatesin üst kısmına bıçakla hafif bir artı işareti yapabilir, kaynar suya daldırıp, kalkan kabuğu artı’dan itibaren bıçakla soyabilirsiniz
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyabilirsiniz
"Kıtır ekmek" diğer bir deyişle "kruton"u çorbalar veya salatalarda kullanmak üzere kendiniz hazırlayabilirsiniz Yapımında tost ekmeği, tahıllı ekmekler ve normal ekmek kullanabilirsiniz En önemli nokta kıtır ekmekleri yağ ile kavurmadan önce iyice kurutmaktır
Pullu balıkların pullarını ayıklarken; balıkları 10 dakika soğuk suda bekletip, kuyruktan başa doğru pulları kazıyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla