Konu
:
Evde Sirke Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Sirke Yapımı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Sirke Yapımı
Sirke başta üzüm olmak üzere bütün meyvelerden yapılabilir
Sirke yapımında çürük,ezik,bereli meyveler kullanılabilir
Sert meyveler iyice parçalanır üzüm öylece kullanılır
Cam kaba konan ürünün üzerin bir miktar su ilave edilir ağzı sıkıca kapatılır
25-30 derecede bir hafta bekletilir
Sonra süzülür böylece meyve şırası elde edilir
Bu şıra tekrar cam kaba konur
Evdeki sirkeden bir miktar ilave edilirse daha çabuk sirke elde ederiz
bir birbuçuk ay bekletilir
Sonra dinlendirmeye alınır maksat bulanıklığın dibe çökmesini sağlamak berrak bir sirke elde etmektir
Sirke anası denen zar dibe çökmeli
Tadına bakılır şeker tadı yok ve ekşi ise olmuş demektir
Berraklaşan sirke bu sefer bez torbalardan süzülür şişelere doldurulur
Şişenin içine hava girmemelidir
Yoksa sirke bulanır ekşiliği azalır tadı bozulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul