Konu
:
İtalyan Usulü Domates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Domates Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Domates Çorbası
Malzemesi:
750 gr
domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı
tuz
karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 kap yoğurt
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyun
Çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük kare parçalar halinde kesin
Zeytinyağını tencerede kızdırıp domates parçalarını bu yağda kavurun
Dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve kereviz yapraklarını, bu yağda 5 dakika kavurun
Sonra et suyunu, tuzu karabiberi ve şekeri ilave edin
Çorbayı 15 dakika kaynatın
Çorbayı servis yapacağınız kaselere boşalttıktan sonra, üzerlerine yoğurt döküp hemen servis yapın
Not: İtalyan usulü domates çorbası yaz aylarında soğuk olarak servis yapılır
Soğuk servis yapılacağı düşünüldüğü için margarin yerine zeytinyağı kullanılmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul