Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Usulü Domates Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Domates Çorbası



Malzemesi:
750 gr domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı
tuz
karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 kap yoğurt

Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük kare parçalar halinde kesin Zeytinyağını tencerede kızdırıp domates parçalarını bu yağda kavurun Dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve kereviz yapraklarını, bu yağda 5 dakika kavurun Sonra et suyunu, tuzu karabiberi ve şekeri ilave edin Çorbayı 15 dakika kaynatın Çorbayı servis yapacağınız kaselere boşalttıktan sonra, üzerlerine yoğurt döküp hemen servis yapın

Not: İtalyan usulü domates çorbası yaz aylarında soğuk olarak servis yapılır Soğuk servis yapılacağı düşünüldüğü için margarin yerine zeytinyağı kullanılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla