Konu
:
Breton Çorbası Tarifi - Breton Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Breton Çorbası Tarifi - Breton Çorbası Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Breton Çorbası Tarifi - Breton Çorbası Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi
2 Adet Soğan (Orta Boy)
2 Su Bardağı Kuru Fasulye
3 Çorba Kaşığı Yağ
2 Tatlı Kaşığı Tuz
8 Su Bardağı Et Suyu
2 Kahve Fincanı Un
Breton Çorbası Nasıl Yapılır?
1
Fasülyeleri akşamdan ıslatın ve sonra suyunu süzerek haşlayın
Haşlama süresi fasülyenin cinsine göre değişecektir
2
Soğanları soyup piyazlık, yarım ay şeklinde doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun
3
Soğanlar ölmeye başladığında haşlanmış fasülyeleri süzüp soğanlara ekleyin ve 5 dakika kadar daha birlikte kavurun
4
Son olarak etsuyu ve tuzunu ilave edip 1,5 saat kadar pişirin
(Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız süreyi 20 dakikaya kadar düşürün)
5
Fasülyeler piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip el blenderından geçirin
Blenderınız yoksa tel süzgeç de size yardımcı olacaktır
6
Ekmekleri küçük küpler şeklinde doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda kızartın
Gevrek olması için yağın içerisine çay kaşığının ucu ile tuz ekleyebilirsiniz
Kızarttığınız ekmekleri iyice süzüp yağdan alın ve kağıt havlunun üzerinde yağını iyice çektirin
7
Ayrı bir sahanda 1 yemek kaşığı yağ ile unu kavurun
8
Kavurduğunuz unu çorbanıza ilave ederek iyice karıştırıp 5 dakika kadar daha pişirin
9
Sıcak olarak kaselere aldığınız çorbanızın üzerine kızarmış ekmek dilimlerini serpin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul