Konu
:
Fransız Usulü Soğan Çorbası Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Usulü Soğan Çorbası Malzemeleri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Usulü Soğan Çorbası Malzemeleri
Malzeme Listesi
6 Adet Soğan (Orta Boy)
3 Çorba Kaşığı Un
1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı)
4 Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Tuz
Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
1
Soğanları halka halka doğrayın
Bir tencereye tereyağını koyarak eritin ve doğranmış soğanları orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
2
Yumuşayan soğanlara bir çay kaşığı toz şeker ekleyin ve kısık ateşte pişirerek soğanların karamelize olmasını sağlayın
3
Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun
Rengi değişince üzerine bir bardak et suyunu ekleyerek çırpıcı ile topak olmayacak hale gelene kadar çırpın
4
Soğanların üzerine 3 bardak et suyunu ekleyin ve ocağın altını yeniden yakın
5
Kavrulmuş un ve et suyu karışımını da yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin
6
Karabiber ve tuzu ekleyin ve çorbanızı bir taşım kaynatın
7
Servis ederken çorba kaselerinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökebilirsiniz
Dilerseniz kruton ile de servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul