Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Soğan Çorbası Malzemeleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Soğan Çorbası Malzemeleri




Malzeme Listesi

6 Adet Soğan (Orta Boy)
3 Çorba Kaşığı Un
1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı)
4 Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Tuz

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

1 Soğanları halka halka doğrayın Bir tencereye tereyağını koyarak eritin ve doğranmış soğanları orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin

2 Yumuşayan soğanlara bir çay kaşığı toz şeker ekleyin ve kısık ateşte pişirerek soğanların karamelize olmasını sağlayın

3 Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun Rengi değişince üzerine bir bardak et suyunu ekleyerek çırpıcı ile topak olmayacak hale gelene kadar çırpın

4 Soğanların üzerine 3 bardak et suyunu ekleyin ve ocağın altını yeniden yakın

5 Kavrulmuş un ve et suyu karışımını da yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin

6 Karabiber ve tuzu ekleyin ve çorbanızı bir taşım kaynatın

7 Servis ederken çorba kaselerinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökebilirsiniz Dilerseniz kruton ile de servis edebilirsiniz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla