Konu
:
Tutmaç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tutmaç Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tutmaç Çorbası
Malzeme Listesi
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
Yarım Su Bardağı Erişte ya da Tutmaç
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Yoğurt ya da Pestigen
2 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
1
Yeşil mercimeği iki-üç su yıkayarak suyunu süzün ve bir tencereye alarak üzerine 1,5-2 bardak su ekleyerek haşlayın
2
Mercimekler pişmek üzere iken erişteleri de tencereye atın
(Erişte yerine tutmaç da kullanabilirsiniz)
3
Erişteler piştikten sonra bir kase içine yoğurdu koyun, içine çorbanın suyundan ilave ederek çırpın ve bu karışımı yavaş yavaş, karıştırarak çorbaya ilave edin
(Ya da iki bardak su ile pestigen kullanın)
4
Yemeğin tuzunu ilave edin
5
Başka bir tava içinde tereyağını kızdırın, içine pul biberi ve naneyi koyarak bir kere çevirin
Uzun süre kavurursanız biberler ve nane yanar
Bu karışımı çorbanın üzerinde gezdirin
6
Çorbaya kuru nane çok yakışacağından ayrıca nane de ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul