Konu
:
Portakallı Havuç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Havuç Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Havuç Çorbası
Malzeme Listesi
* 4 Adet Havuç
* 3 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek ya da Sarı Mercimek
* 1 Yemek Kaşığı Un
* 1 Adet Soğan
* 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 4 Su Bardağı Su
* 1 Adet Portakal
* 1 Tutam Tuz
* 1 Su Bardağı Süt
Portakallı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
1
Mercimekleri iki üç su yıkayıp sularını süzün ve tencereye alın
2
Havuçları yıkayın ve kabuklarını kazıyarak rendeleyin ve tencereye alın
3
Soğanı ayıklayarak dörde bölün ve tencereye alın
4
Üzerine portakalın suyunu ve 4-5 bardak suyu da ilave ederek yaklaşık 15-20 dakika pişirin
5
Malzemeler piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin
6
Bir başka tavada bir yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun
Kavrulan una sütü yavaş yavaş topak olmayacak şekilde çırparak ekleyin
Son olarak bu terbiyeyi sebzelere ekleyerek bir kez daha blender ile karıştırın
7
Çorbayı bir taşım daha kaynatarak tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyin
(Baharatları blender ile pürüzsüz yaptıktan sonra ekleyin
Aksi takdirde çok fazla ufalanacaklardır
)
8
Dilerseniz birkaç çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz
9
Çorbayı servis ederken tere ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul