Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Havuç Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Havuç Çorbası




Malzeme Listesi

* 4 Adet Havuç
* 3 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek ya da Sarı Mercimek
* 1 Yemek Kaşığı Un
* 1 Adet Soğan
* 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 4 Su Bardağı Su
* 1 Adet Portakal
* 1 Tutam Tuz
* 1 Su Bardağı Süt

Portakallı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

1 Mercimekleri iki üç su yıkayıp sularını süzün ve tencereye alın

2 Havuçları yıkayın ve kabuklarını kazıyarak rendeleyin ve tencereye alın

3 Soğanı ayıklayarak dörde bölün ve tencereye alın

4 Üzerine portakalın suyunu ve 4-5 bardak suyu da ilave ederek yaklaşık 15-20 dakika pişirin

5 Malzemeler piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin

6 Bir başka tavada bir yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun Kavrulan una sütü yavaş yavaş topak olmayacak şekilde çırparak ekleyin Son olarak bu terbiyeyi sebzelere ekleyerek bir kez daha blender ile karıştırın

7 Çorbayı bir taşım daha kaynatarak tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyin (Baharatları blender ile pürüzsüz yaptıktan sonra ekleyin Aksi takdirde çok fazla ufalanacaklardır)

8 Dilerseniz birkaç çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz

9 Çorbayı servis ederken tere ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla