Konu
:
Pirinçli Domates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Domates Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Domates Çorbası
Pirinçli Domates Çorbası
Malzemeler:
500 gr doğranmış taze domates,1 yemek kaşığı domates salçası,400 gr konserve küp domates,150 ml su,50 gr pirinç,tuz ve taze öğütülmüş karabiber,1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Pirinç ve maydanoz dışındaki bütün malzemeyi büyük bir tencereye koyun
Bir taşım kaynatıp karıştırdıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin
Tenceredeki malzemeyi bir süzgeçten geçirin veya ılındıktan sonra blenderda püre haline getirin
Böylece elde ettiğiniz domates püresini tekrar tencereye koyun ve bir taşım kaynatın
Pirinci ekleyip karıştın
Ateşi kısıp tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Isıtılmış kaselere döküp, maydanozla süsleyin
Alternatif: Maydanozla süslemeden önce her kaseye yarım yemek kaşığı krema koyup karıştırın
Sunma önerileri: Sıcak kepekli ekmekle sunabilirsiniz
Aşçının önerisi: Domates karışımını, çekirdek ve kabukları ayırmak için, mutlaka süzgeçten geçirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul