Konu
:
Domates Ve Ekmekli Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Domates Ve Ekmekli Çorba
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Ve Ekmekli Çorba
Malzeme:
4 dilim bayat ekmek
yarım çay bardağı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 kg domates
8 su bardağı Bizim Mutfak Tavuk Suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
5-6 dal fesleğen
Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında gevrekleşinceye kadar 10 dakika pişirin
Yağı büyük bir tencerede ısıtın
Doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyin
Soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Sonra üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyip arada bir karıştırarak 10 dakika kadar pişirin
Ekmekten büyük parçalar koparıp tencereye koyun
Tavuk suyunu, salçayı ve tozşekeri ekleyin
Çorba koyulaşıncaya kadar 15 dakika tencerenin üzerini kapatmadan pişirin
Arada bir karıştırarak ekmek parçalarının birbirlerine yapışmamasını sağlayın
Doğranmış fesleğenleri ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul