Konu
:
Edirne Usulü Domatesli Umaç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Edirne Usulü Domatesli Umaç Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Edirne Usulü Domatesli Umaç Çorbası
Bir iki domates rendelenip veya kabuklan soyulup, küçük küçük kesilmek suretiyle tereyağında az kavrulup üzerine suyu ilave edilir
Diğer tarafta el ile küçük hamur taneleri yapılıp kaynayan suya azar azar katılarak pişirilir
Pişmezden önce taze kıyılmış nane ilave edilerek bir süre daha kaynatılır
Not: Daha çok kırsal kesimde yapılan umaç çorbaları, bu yapılış şekilleriyle kesme makarnalar veya kare şeklinde küçük kesilmiş hamurlar İle de yapılmaktadır
Arzu edildiği takdirde bir yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılması da mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul