Konu
:
Eskişehir Usulü Kremalı Domates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Eskişehir Usulü Kremalı Domates Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eskişehir Usulü Kremalı Domates Çorbası
Malzemeler:
2-3 doğranmış domates veya püresi
2 çorba kaşığı domates salçası
1 bardak süt veya krema
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin veya zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
Tuz kırmızı toz biber karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Domatesi salçayla püre yapın
2 bardak su ile karıştırın
1 bardak sütü yumurtanın sarısı ile çırpın
Yağda unu kavurun
Kokusu çıkınca çırparak yavaş yavaş salçalı domatesli suyu ilave edin
Karıştırarak kaynatın
Elinizde tavuk suyu varsa ekleyebilirsiniz
Kaynayınca yumurtalı sütü azar azar ekleyip yeniden karıştırarak 5 dakika daha kaynatın
Kaşar peyniri ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul