Yalnız Mesajı Göster

Aromatik Sebze Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aromatik Sebze Çorbası



Malzemeler:

200'er gram havuç, patates, karnabahar, yeşil fasulye,
1 bağ turp,
125 gram ıspanak,
100 gram dondurulmuş bezelye,
2 baş soğan,
75 g tereyağı,
yarım litre etsuyu (komprime),
2 yumurta sarısı,
100 ml krema,
1 tatlı kaşığı nişasta,
dereotu ve maydanoz

Yapılışı:

Havuçları, patatesleri soyun, karnabaharı, fasulyeleri, turpları ve ıspanağı ayıklayarak yıkayın Havuç ve patatesleri küp halinde doğrayın, karnabaharı küçük parçalar halinde koparın, fasulyeleri 3 cm uzun parçalara kesin, turpları dilimleyin, ıspanağı doğrayın Bezelyeleri çözülmeye bırakın
Soğanları küp küp doğrayın ve kızgın tereyağında 2 dakika kızartın Havuç, patates, karnabahar, fasulye ilave edin, 2 dakika daha pişirin Et suyunu koyun ve çorbayı kısık ateşte 8 dakika pişirin Kalan sebzeleri atın ve tekrar 5 dakika pişirin Yumurta sarılarını krema ve nişasta ile karıştırın ve çorbaya katın (çorba artık kaynamamalı) Kıyılmış yeşillikle garnitür yapın

Alıntı Yaparak Cevapla