Konu
:
Kaymaklı Mantar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Mantar Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Mantar Çorbası
60 qr (4 yemek kaşığı) tereyağı
60 qr (8 yemek kaşığı) un
1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu
300 qr
ince dilimlenmiş
100 ml
(2,5 su bardağı) kaymak
tuz ve karabiber
Tarifi:
Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur
Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır
Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar)
Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak
pişirilir
Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilir
Sonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilir
Geriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul