Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Yoğurt Çorbası



Malzemeler:

1 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ
Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber

Hazırlanışı:

Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın
Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp, 3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın
Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın
Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin
Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla