Konu
:
Peskutan Çorbası - Sivas
Yalnız Mesajı Göster
Peskutan Çorbası - Sivas
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peskutan Çorbası - Sivas
Peskutan Çorbası - Sivas
Mazemeler:
1/5 kg peskutan
1 bardak yarma
Yarım bardak yeşil mercimek
2 kg kuzu kaburgası
Tereyağı
Sokariç için:
1 soğan
Tereyağı
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Büyük boy tencereye 1su bardağı yarma, yarım su bardağı mercimek ve 2 kg kuzu kaburgası yıkanarak konur
Herhangi bir kaba yarım kg peskutana, 1 yemek kaşığı un ilave edilerek karıştırılır, harmanlandıktan sonra içerisine 2 bardak oda sıcaklığında su eklenir ve çırpılır
2 dakika çırpıldıktan sonra büyük boy tenceredeki malzemelerin içerisine yavaş yavaş katılır
Yüksek ocak ateşine konularak kaynamaya bırakılır
Kaynama başlayınca tencereye 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır
Ortalama 1- 1,5 saat arasında pişebilir
Yeniden kaynayan peskutan çorbasına 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve pişmeye yeniden bırakılır
Sokariç için, yüksek ocak ateşinde, küçük bir tavada 1 adet soğan ile 2 kaşık tereyağı (ev yapımı ya da hazır olabilir)karıştırılarak soğanların pembeleşmesi beklenir
Diriliğini kaybeden soğanların içerisine 1,5 yemek kaşığı nane eklenir ve harmanlanır
Ocağın altı kapatıldıktan sonra hazır olan sokariç pişmiş olan peskutan çorbasının içerisine katılır
Yemeğimizin yapılış süresi ortama 1,5 saat sürmektedir
8-10 kişilik servis edilebilir
(peskutan= yoğurt çırpılarak ve biraz su katılarak koyu ayran kıvamına getirilir
Birkaç gün dışarıda bekletildikten sonra alan halidir)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul