Konu
:
Yoğurtlu Akşehir Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Akşehir Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Akşehir Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
8-9 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
Terbiyesi için;
500 gr yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un
Ayrıca;
25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Nohut ve buğdayı iyice yıkayıp süzüp 6 su bardağı suyla bir gece önceden ıslatın
Yumuşayıp şişmiş olan buğday ve nohudu ertesi gün yıkayıp tekrar süzün
Üzerine 8-9 su bardağı su ekleyip haşlayın (düdüklü tencere kullanmanızı öneririm) İyice yumuşayan nohut ve buğdayı ocaktan alın
Terbiyeyi hazırlamak için; yoğurt tuz yumurta ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın
Karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın
Çorbayı tekrar orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alarak tuzunu kontrol edin
Yağı küçük bir tavada kızdırıp nane ve kırmızı biberi ekleyin
1 dakika kadar pişirip ocaktan alın
Biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul