Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Gürcü Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Gürcü Çorbası



Malzemeler
1 Su bardağı nohut , 1 Kahve fincanı pirinç
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Adet orta boy soğan , Yarım çay kaşığı safran
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
4 Çorba kaşığı sıvıyağ , Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı , Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-15 saat
Hazırlanış
Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-15 saat kadar pişirinSuyunu süzüp bekletinTavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyinTavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Nohutları ilave edinBu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpınHazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edinÇorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla