Konu
:
Ekşili Köfte Çorbası - Isparta
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Köfte Çorbası - Isparta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Köfte Çorbası - Isparta
Malzemeler:
2 kez çekilmiş yarım kg yağsız dana kıyma
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 kaşık sıvıyağ
1 adet limon suyu
Yapılışı:
2 kez makinede çekilmiş olan yarım kg dana kıyma, tepsiye yayılarak 1 bardak una birer kaşık yedirilerek eklenir
Yoğurmak yerine özel bir taşla da kıyma ve un ezilerek özdeşleştirilebilir
1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber etin üzerine serpilerek taşla dövme işlemine devam edilir
Sakız kıvamına gelen kıyma, elde biraz yoğrulur
Sonra yoğurdumuz kap ile başka bir kaba un serpilir
Etten misket büyüklüğünde parçalar ele alınır, avuç içi unlanarak birbirine (yapışmaması için) uzun şeritler haline getirilir
Hepsi boş bir kaba konur
Boş kaptaki köftelerin de üzerine un serpilir
1 adet kuru soğan soyularak temizlenir
Soğanlar minik minik doğranıp büyük boy tencere alınır
3 yemek kaşığı sıvı yağ orta ocak ateşte kavrulur
Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası eklenerek harmanlanır
Ardından tencerenin yarıdan fazlasını dolduracak şekilde içerisine kaynamış su ilave edilir
Kaynama başladıktan sonra una bulanmış köfteler orta ocak ateşteki salçalı soğanlarla karıştırılır
Sık sık karıştırılması gerekmekte olduğundan kapağının kapatılmaması gerekir
İçerisine 1 adet sıkılmış limon suyu gezdirilir
Ortalama 15 dakika pişirdikten sonra servis edilebilir
Yemeğimizi 8 kişilik olup ortalama 40 dakikada yapılmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul