Konu
:
Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce
Malzemeler:
10-15 adet mantar
1 adet soğan
3 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak süt
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Dereotu
Tuz
Karabiber
Meyanesi İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Bu yemeğin özelliği bir gece önceden herhangi bir tencereye tavuk kemiği konularak içerisine 1 litre su eklenerek, tavuğun yağı çıkana kadar ortalama 40 dakika kısık ocak ateşinde pişirilir ve bu şekilde tavuk suyu elde edilmiş olur
Mantarların çok su ile temas edip tadını kaybetmemesi gerekir
Bu yüzden mantarlar kısa süreli tek tek yıkanabilir ya da havlu peçeteyle mantarların üzeri silinerek üzerindeki saydam zar soyulur
15 adet mantar temizlenerek iri iri doğranır
1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır
Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir
Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur
Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir
Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile önceden elde edilmiş tavuk suyu, 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır
Eğer eklenen tavuk suyu yetmez ise mantarların üzerini 1 cm geçecek kadar su da ilave edilebilir
Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır
Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek karıştırılır
Karıştırırken yoğurdun ezilmesi ve içerisinde tortu kalmaması gerekir
Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir
Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır
Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir
Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir
Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir
Mantar çorbasının yapılış süresi ortalama 30 dakikadır
Yemeğimiz 4-6 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul