Konu
:
Acılı Kabak Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Kabak Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Kabak Çorbası
ACILI KABAK ÇORBASI TARİFİ
1/2 kilo yeşil kabak
5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
2 su bardağı süt
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
karabiber
tuz
terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
dereotu
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı Dışını kazıdığınız kabakları yıkayın
Her birini uzunlamasına 6 ya böldükten sonra küp küp doğrayın
Diğer tarafta zeytinyağını fritözde kızdırın
Kabakları kızgın yağa atın ve 5 dakika kadar kızartın
Kabakları başka bir tencereye alın ve üzerine süt ve ılık haldeki tavuk ya da et suyunu ilave edip tuz ve karabiberi serpin
Kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp bir kenarda bekletin
Terbiye sosunu hazırlamak için yumurtayı orta boy bir kaseye kırıp mikserle 2 dakika kadar çırpın
Yoğurt ve kırmızıbiberi ekleyip sosunu sıcak çorbanın içine karıştıra karıştıra ve azar azar ilave edin
Üzerine kırmızı biber serpip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul