Yalnız Mesajı Göster

Acılı Kabak Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Kabak Çorbası




ACILI KABAK ÇORBASI TARİFİ

1/2 kilo yeşil kabak
5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
2 su bardağı süt
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
karabiber
tuz
terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
dereotu
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı Dışını kazıdığınız kabakları yıkayın Her birini uzunlamasına 6 ya böldükten sonra küp küp doğrayın

Diğer tarafta zeytinyağını fritözde kızdırın Kabakları kızgın yağa atın ve 5 dakika kadar kızartın Kabakları başka bir tencereye alın ve üzerine süt ve ılık haldeki tavuk ya da et suyunu ilave edip tuz ve karabiberi serpin

Kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp bir kenarda bekletin

Terbiye sosunu hazırlamak için yumurtayı orta boy bir kaseye kırıp mikserle 2 dakika kadar çırpın Yoğurt ve kırmızıbiberi ekleyip sosunu sıcak çorbanın içine karıştıra karıştıra ve azar azar ilave edin Üzerine kırmızı biber serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla