Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Kavata Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kavata Çorbası



Malzemeler (8 porsiyon için)
Yeşil ham domates 1kg
Buğday unu (2 su bardağı) 240 gr
Süt (2 su bardağı) 450 gr
Et suyu (4 su bardağı)
Tereyağı ( 2 çorba kaşığı) 80 gr
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr
Dolmalık biber 1 adet
Dere otu ¼ demet

Domates ve biberi kaynar suya atın Birkaç dakika sonra domatesleri kevgirle alın Biberi dış kabuğu kolayca soyulacak kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin

Domatesleri küp şeklinde doğrayın Tencerede eritilmiş tereyağına domatesleri ekleyip orta ateşte eritinceye kadar karıştırın Pişen domatesi tel süzgeçten geçirip çorbayı pişireceğiniz kaba koyun

Biberi doğrayıp tencereye alın Üstüne et suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın

Un ve sütü pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın Ezerek tel süzgeçten geçirin ve azar azar kaynayan çorbaya ilave edin Tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kaynatın
Çorbayı ateşten alın Tavada az miktar tereyağı ile dere otunu sote edip üstüne dökün

Melce üt'tabbahin (basılı ilk Türk yemek kitabı)
Mehmet Kamil 1844

Alıntı Yaparak Cevapla