Konu
:
Osmanlı Kavata Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Kavata Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Kavata Çorbası
Malzemeler (8 porsiyon için)
Yeşil ham domates 1kg
Buğday unu (2 su bardağı) 240 gr
Süt (2 su bardağı) 450 gr
Et suyu (4 su bardağı)
Tereyağı ( 2 çorba kaşığı) 80 gr
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr
Dolmalık biber 1 adet
Dere otu ¼ demet
Domates ve biberi kaynar suya atın
Birkaç dakika sonra domatesleri kevgirle alın
Biberi dış kabuğu kolayca soyulacak kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin
Domatesleri küp şeklinde doğrayın
Tencerede eritilmiş tereyağına domatesleri ekleyip orta ateşte eritinceye kadar karıştırın
Pişen domatesi tel süzgeçten geçirip çorbayı pişireceğiniz kaba koyun
Biberi doğrayıp tencereye alın
Üstüne et suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın
Un ve sütü pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın
Ezerek tel süzgeçten geçirin ve azar azar kaynayan çorbaya ilave edin
Tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kaynatın
Çorbayı ateşten alın
Tavada az miktar tereyağı ile dere otunu sote edip üstüne dökün
Melce üt'tabbahin (basılı ilk Türk yemek kitabı)
Mehmet Kamil 1844
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul