06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Tarhana Çorbası
Malzemeler
Hamuru için:
4 yemek kaşığı köy tarhanası
8 su bardağı et suyu
Harcı için:
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Sosu için:
3 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı Kırmızı pulbiber
Yapılışı
Yeşil mercimekleri bir gece öncesinden ıslatıp, aynı su da haşlayın Haşlarken tuz eklemeyin Kuru soğanı piyazlık doğrayın Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuru soğanları ilave edip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra içine tarhanayı, etsuyunu, kuru naneyi, haşlanmış mercimeği, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın Çorba kaynarken küçük bir tavada margarini kızdırıp, kırmızı pul biberi kavurun Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kırmızı biberli yağı döküp, sıcak olarak servis edin
|
|
|