Konu
:
Osmanlı Kuş Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Kuş Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Kuş Çorbası
Yirmi adet ökse kuşlarını temizledikten sonra una bulayıp birkaç kez yıkayınız
Kokusu tamamen gitmesi için tekrar una bulayıp yarım saat bırakınız
Sonra temiz yıkayıp, bir budun incik kemiğini diğer bir budun sinirine geçirip tencereye koyunuz
Üstünü örtünceye dek su koyup orta ateşe sürünüz
Yeterince pişince indirip kuşları çıkarınız
Diğer bir tencereye bir soğanı çentip yarım kaşık tereyağıyla kavurduktan sonra kuşlardan kalan su ile ıslatınız
Sonra önceden ıslatıp süzmüş olduğunuz bir miktar mercimekle temizlenmiş bir miktar pirinci salıp, tencereyi kapayıp hafif ateşte pişmeye bırakınız
Gereğince pişince kuşlara bir miktar tuz ilâve ediniz
İki taşım sonra kâseye koyup servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul