Konu
:
Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
Pulbiber
Nane
Tuz
Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın
Derin bir tencereye alıp 8 su bardağı su ekleyin
Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pirinç ve bulguru yıkayıp mercimeğe ilave edin
Tuz ekleyip 15 dakika pişirin
Pirinç ve bulgur yumuşayınca ateşten alın
2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin, tel şehriyeyi ufalayıp margarine ekleyin
Unu ilave edip pembeleştirin
Salçayı ekleyip kavurun
Biraz su ekleyip akıcı hale gelinceye kadar karıştırın
Etsuyunu ve mercimekli karışımı tencereye alın
8-10 dakika daha pişirin
Kalan margarini küçük bir tavada eritin
Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun
Çorbaya ekleyip karıştırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul