Konu
:
Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Ve Buğdaylı Çorba
malzemeleri
200 gr hindi but kuşbaşı
50 gr tereyağı
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı nohut
1 havuç
1 kereviz
4 su bardağı sıcak et suyu
5~6 dal maydanoz sapı
Bir tutam kekik
Tuz
Karabiber
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için
Tane karabiber
Yapılışı:
Buğdayı ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin
Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün
Soğanları soyup kıyın
Buğday ve mercimekleri bol suyla yıkayıp süzün
Maydanoz saplarını kıyın
Kereviz ve havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın
Kereviz saplarını da kıyın
Maydanoz sapları, kereviz, havuç soğanın yarısını ve kekiği bir kapta karıştırın
Hindi etini küçük küpler halinde kesin
Tereyağını bir tencereye alıp eritin
Kalan soğanı tereyağına ilave edip kavurun
Hindi eti, mercimek, buğday ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin
Nohudu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
Sebzeli karışım, baharat ve sıcak et suyunu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra yarım saat orta ateşte pişirin
Yoğurdu bir çorba kaşığı zeytinyağında inceltip karıştırın
Çorbaya azar azar ilave edip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
Servis kaselerine paylaştırıp tane karabiberle süsleyin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul