Yalnız Mesajı Göster

havuçlu şehriye çorbası - havuçlu çorba tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

havuçlu şehriye çorbası - havuçlu çorba tarifi



1 havuç

Yarım su bardağı tel şehriye

1 soğan

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

15 gr tereyağı

1 yemek kaşığı un

6 su bardağı sıcak su

Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

Yarım limonun suyu

Tuz

Karabiber


Havuçlu şehriye çorbası hazırlanışı

Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği
yağında pembeleşinceye kadar kavurun
Tereyağını ekleyip eritin
Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun

Sıcak su ile rendelenmiş havucu ekleyin
ve kısık ateşte kaynamaya bırakın
Tel şehriyeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın

Çorbayı servis tabağına alıp üzerine
kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın

Havuç
Rönensans dönemine kadar yalnızca sarımsı, dışı sert, içi odunsu bir kökten oluşan, rağbet gören sebzeler arasında değil, diğer “bayır turpları”ndan sayılan havuç, bugünkü itibarına ve görünümüne 19 yüzyıldan sonra kavuştu Zaman içinde iyileştirildi, pazarlarda yerini aldı Fransa’da patatesten sonra en çok tüketilen havuç, ülkemizde de tüketimi en fazla olan sebzeler arasında yerini alıyor Şeker, mineral tuzlar, vitaminler özellikle de A vitamini ve pektin açısından zengin yapıya sahip havuç, ayrıca karoten de içeriyor

Alıntı Yaparak Cevapla