06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
havuçlu şehriye çorbası - havuçlu çorba tarifi
1 havuç
Yarım su bardağı tel şehriye
1 soğan
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
15 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Havuçlu şehriye çorbası hazırlanışı
Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği
yağında pembeleşinceye kadar kavurun
Tereyağını ekleyip eritin
Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun
Sıcak su ile rendelenmiş havucu ekleyin
ve kısık ateşte kaynamaya bırakın
Tel şehriyeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Çorbayı servis tabağına alıp üzerine
kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın
Havuç
Rönensans dönemine kadar yalnızca sarımsı, dışı sert, içi odunsu bir kökten oluşan, rağbet gören sebzeler arasında değil, diğer “bayır turpları”ndan sayılan havuç, bugünkü itibarına ve görünümüne 19 yüzyıldan sonra kavuştu Zaman içinde iyileştirildi, pazarlarda yerini aldı Fransa’da patatesten sonra en çok tüketilen havuç, ülkemizde de tüketimi en fazla olan sebzeler arasında yerini alıyor Şeker, mineral tuzlar, vitaminler özellikle de A vitamini ve pektin açısından zengin yapıya sahip havuç, ayrıca karoten de içeriyor
|
|
|