Yalnız Mesajı Göster

yayla çorbası nasıl pişirilir - et suyu ile yapılan çorbalar

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

yayla çorbası nasıl pişirilir - et suyu ile yapılan çorbalar



1 buçuk litre sıcak et suyu

Yarım su bardağı pirinç

2 yumurta sarısı

2 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı un

1-2 dal taze nane

1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Yayla çorbası hazırlanışı

Pirinci bol suda yıkayıp süzün
Et suyunu geniş bir tencerede kaynatın
Pirinçleri ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin

Terbiye için, yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpma teli ile iyice çırpın
Yoğurt ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam
elde edinceye kadar çırpmaya devam edin
Kaynamakta olan çorbanın suyundan 3-4
çorba kaşığı alıp terbiyeye ilave edin
Terbiyeyi çorbanın suyuna azar azar ekleyin
Tuzla tatlandırın
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın
Sıvıyağında kızdırılmış kırmızı pulbiber ve taze nane yaprakları ile süsleyin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla