Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Mantar Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Mantar Çorbası




Kremalı mantar çorbası malzemeleri

300 gr kültür mantarı

1 soğan

2 yemek kaşığı un

4~5 su bardağı tavuk suyu

200 ml krema

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Yarım limonun suyu


Kremalı mantar çorbası hazırlanışı:

Mantarlar garnitür ya da ana yemek olarak tüketilebilir Suyunu salarak koku vermelerini sağlamak için kısık ateşte pişirin Mantarları temizleyip ince dilimler halinde kesin Mantarları tavaya alıp harlı ateşte pişirin Mantarlar kendi sularını salmaya başlayınca üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika pişirin

Suyunu iyice saldıktan ve biraz piştikten sonra ocaktan alıp süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın

Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın Tencereye tereyağını ve ayçiçeği yağını alın Üzerine soğanları ekleyip soteleyin Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra üzerine unu ekleyip hızlıca karıştırın

Üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ve mantarları ekleyip karıştırın 7-8 dakika kadar kaynadıktan sonra kremayı ve tuzu ekleyin Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla