Konu
:
Kremalı Mantar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mantar Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı mantar çorbası malzemeleri
300 gr kültür mantarı
1 soğan
2 yemek kaşığı un
4~5 su bardağı tavuk suyu
200 ml krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım limonun suyu
Kremalı mantar çorbası hazırlanışı:
Mantarlar garnitür ya da ana yemek olarak tüketilebilir
Suyunu salarak koku vermelerini sağlamak için kısık ateşte pişirin
Mantarları temizleyip ince dilimler halinde kesin
Mantarları tavaya alıp harlı ateşte pişirin
Mantarlar kendi sularını salmaya başlayınca üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika pişirin
Suyunu iyice saldıktan ve biraz piştikten sonra ocaktan alıp süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın
Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın
Tencereye tereyağını ve ayçiçeği yağını alın
Üzerine soğanları ekleyip soteleyin
Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra üzerine unu ekleyip hızlıca karıştırın
Üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ve mantarları ekleyip karıştırın
7-8 dakika kadar kaynadıktan sonra kremayı ve tuzu ekleyin
Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın
Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul