Konu
:
Roka Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Roka Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Roka Çorbası
Roka çorbası malzemeleri
250 gr roka
1 soğan
200 ml krema
3
5 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Roka çorbası hazırlanışı
Soğanı ince kıyın
Bir tencereye yarım yemek kaşığı zeytinyağını alın ve soğanları kavurun
Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzün
İnce kıyın
Yarım çay bardağı kadarını ayırın
Rokaları soğana ilave edip kavurmaya devam edin
Üzerine limon suyu ve tavuk suyunu ekleyin
Kaynamaya yakın kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın
Mutfak robotundan geçirip pürüzsüz hale getirin
Roka yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Roka
P ve K vitaminleri ile pek çok minerali içeren roka karaciğer dostudur
Özellikle balıkla tercih edilir
Genellikle salata olarak yenilen roka ile bazı mutfaklarda börek, pizza ve ana yemek gibi alternatif tatlar da hazırlanıyor
Turpgillerden olan roka, genellikle Akdeniz ülkelerinde tüketilirken, son 20 yılda Batı Avrupa ve Amerika’da da tercih edilmeye başlandı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul