Konu
:
Terbiyeli Patates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Patates Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Patates Çorbası
Malzemeler:
* 5-6 adet patates
* 200gr
kıyma
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 limonun suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* kırmızı biber
* 5-6 su bardağı et suyu
Yapılışı:
1
Patatesleri haşlayıp soyun ve sıcakken patates ezici veya çatalla ezerek su ilavesiyle boza kıvamına getirin
(koyuca)
2
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurarak fındık içi büyüklüğünde köfteler hazırlayın
3
Tencerede iki kaşık yağı eritin ve köfteleri kızartın
4
Sulandırılmış patates püresini ve çorba kıvamına getirecek kadar et suyunu ilave edip bir iki taşım kaynatın
5
Limon suyunu bir kasede yumurta sarısı ile çırpın
Kaynayan çorbadan bik kepçe alıp azar azar dökerek karışıma ekleyip ılıtın
(yumurtanın kesilmemesine dikkat edin)
6
Yumurta terbiyesini tekrar akıtarak ve karıştırarak çorbaya ilave edin
7
Yeterince tuz ve karabiber ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
8
Kalan bir kaşık tereyağını ufak bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyip hafif yakın ve çorbanın üzerine dökün
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul