Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Patates Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Patates Çorbası



Malzemeler:

* 5-6 adet patates
* 200gr kıyma
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 limonun suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* kırmızı biber
* 5-6 su bardağı et suyu

Yapılışı:

1 Patatesleri haşlayıp soyun ve sıcakken patates ezici veya çatalla ezerek su ilavesiyle boza kıvamına getirin (koyuca)
2 Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurarak fındık içi büyüklüğünde köfteler hazırlayın
3 Tencerede iki kaşık yağı eritin ve köfteleri kızartın
4 Sulandırılmış patates püresini ve çorba kıvamına getirecek kadar et suyunu ilave edip bir iki taşım kaynatın
5 Limon suyunu bir kasede yumurta sarısı ile çırpın Kaynayan çorbadan bik kepçe alıp azar azar dökerek karışıma ekleyip ılıtın (yumurtanın kesilmemesine dikkat edin)
6 Yumurta terbiyesini tekrar akıtarak ve karıştırarak çorbaya ilave edin
7 Yeterince tuz ve karabiber ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
8 Kalan bir kaşık tereyağını ufak bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyip hafif yakın ve çorbanın üzerine dökün Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla