06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri
Malzemeler (4 Kişilik)
½ kg işkembe
2 Litre su
4 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un ½ su bardağı sirke
7-8 diş sarımsak
50 g tereyağı
Kırmızıbiber,Tuz
İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın
Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın, işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın
Tereyağında kırmızıbiberi yakın Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın
|
|
|