06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası
Malzeme
- 4 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet pırasa
- 4 adet taze soğan
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 6 su bardağı et suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz
Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyınız
Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletiniz
Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış, pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurunuz
Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatınız
Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave ediniz
Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getiriniz
En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip, kaynatınız
Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|