Konu
:
Kulak Çorbası Tarifi - Kulak Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kulak Çorbası Tarifi - Kulak Çorbası Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kulak Çorbası Tarifi - Kulak Çorbası Nasıl Yapılır
Kulak Çorbası
MALZEME: (6 kişilik) HAMURU:
kulak çorbası
1,5 su bardağı un
1 yumurta
1 kahve fincanı su
1 su bardağı sadeyağ Tuz
İÇİ:
250 gram kıyma
Karabiber
Tuz
ÇORBA SUYU:
2 yemek kaşığı sadeyağ
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI:
1,5 bardak un, 1 yumurta, biraz su ve tuz ile yoğrulur
Yufka açılır
3-4 santim eninde kare şeklinde kesilir
Kıymaya tuz ve karabiber ilave edilir
Küçük miktarlarda küçük karelerin üzerine konulur
Bohça katlar gibi katlanır
Yağda kızartılır
Tencereye 2 kaşık yağ ve 2 kaşık un konularak pembeleşinceye kadar karıştırılır
Üzerine 4-5 bardak su konularak sürekli karıştırılır
Kaynayınca ateşi kapatılır
Servis yapılacağı zaman “kulak” denilen bohça şeklindeki yufkalar kuru olarak tabaklara dizilir
Üzerine unla hazırlanan sudan dökülerek yenilir
(1 kişilik çorba 486 kalori)
Kıyması soğanlı da olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul