Konu
:
Düğün Çorbası Balıkesir usulü
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Çorbası Balıkesir usulü
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Çorbası Balıkesir usulü
Düğün Çorbası Balıkesir usulü
Malzemeler
Yarım su bardağı, haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarıları kullanılacak
yarım su bardağı un
yarım su bardağı arpa şehriye
Hazırlanışı
Et suyuna şehriyeler atılarak pişirilir
İki yumurta sarısı ve un yarım su bardağı su ile kıvamlı hale gelecek şekilde çırpılarak kaynayan şehriyeli et suyuna yedirilir
Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek çorba pişmeye bırakılır
Çorbanın içindeki arpa şehriyeler piştikten sonra ayrı bir kapta kızdırılan tereyağı tabağa alınan çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul