Yalnız Mesajı Göster

Düğün Çorbası Balıkesir usulü

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Çorbası Balıkesir usulü





Düğün Çorbası Balıkesir usulü

Malzemeler

Yarım su bardağı, haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarıları kullanılacak
yarım su bardağı un
yarım su bardağı arpa şehriye

Hazırlanışı

Et suyuna şehriyeler atılarak pişirilir İki yumurta sarısı ve un yarım su bardağı su ile kıvamlı hale gelecek şekilde çırpılarak kaynayan şehriyeli et suyuna yedirilir Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek çorba pişmeye bırakılır Çorbanın içindeki arpa şehriyeler piştikten sonra ayrı bir kapta kızdırılan tereyağı tabağa alınan çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla