Konu
:
Hamurlu Sebze Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Sebze Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Sebze Çorbası
Malzemesi:
100 gr
et
750 gr
kuru fasulye
400 gr
yeşil fasulye
2 havuç
3 patates
1 kabak
Kreması için:
2 sarımsak
2 olgun domates
100 gr
kaşar peyniri
1/2 bardak zeytinyağı
Hazırlanışı:
Taze fasulyeleri ayıklayın, havuçları da temizleyin
Patateslerin kabuklarını soyun
Kabağın kabuklarını kazıyın, çekirdeklerini ayıklayın
Bu sebzeleri iyice yıkadıktan sonra ufak ufak zâr şeklinde doğrayın
Bu arada eti de yıkayın
Üstünü dövüp tuzlayın
Sonra bir tencerenin içine 3 litre su koyup eti ve sebzeleri içine atın
Akşamdan ıslatılıp haşlanmış kuru fasulyeleri de bunlara ilave edin
Tencereyi ateşe koyup kaynatın
1,5 saat kadar pişirin
Sonra içine hamurları da atıp 15-20 dakika daha pişirin
Bu arada sarmısakları iyice dövün, domatesleri makineden geçirip ezilmiş bir halde sarımsakların içine katın
Sonra sırayla peynirle ve zeytinyağla karıştırın
İçine biraz çorbanın suyundan katıp iyice karıştırın ve sonra bu karışımı çorbanın içine dökün
Çorbayı 5 dakika kadar kaynatıp servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul