Yalnız Mesajı Göster

Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arabaşı Çorbası ve Hamuru



Malzemeler

Çorba için;
1 adet bütün tavuk
20-25 adet kurutulmuş acı biber
3 adet soğan
sıvıyağ
tuz

Hamuru için;
10 su bardağı su
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz

Hamurun Yapılışı

Öncelikle tenceremize 6 su bardağı suyu ve 2 tatlı kaşığı
tuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz
Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce
çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş
ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz
Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Daha sonra önceden ıslattığımız tepsimize döküyoruz
ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz
Servis edeceğiniz zaman hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz

Çorbanın Yapılışı

Çorba için ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp
düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz,
tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz,
diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz
ve süzgeçte süzüyoruz Geniş bir tencereye yağımızı
döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz
biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip
kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz
tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla