Konu
:
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
Yalnız Mesajı Göster
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
Malzemeler
Çorba için;
1 adet bütün tavuk
20-25 adet kurutulmuş acı biber
3 adet soğan
sıvıyağ
tuz
Hamuru için;
10 su bardağı su
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Hamurun Yapılışı
Öncelikle tenceremize 6 su bardağı suyu ve 2 tatlı kaşığı
tuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz
Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce
çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş
ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz
Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Daha sonra önceden ıslattığımız tepsimize döküyoruz
ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz
Servis edeceğiniz zaman hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz
Çorbanın Yapılışı
Çorba için ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp
düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz,
tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz,
diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz
ve süzgeçte süzüyoruz
Geniş bir tencereye yağımızı
döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz
biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip
kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz
tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul