Konu
:
Aşurelik Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Aşurelik Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşurelik Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
Aşurelik Buğday Çorbası
Malzemeler
* 2 çorba kaşığı Margarin
* İnce Kıyılmış 1 adet Soğan
* 1 adet Yeşil Biber
* 1 çorba kaşığı Salça
* 5 su bardağı Et Suyu
* 1,5 su bardağı aşurelik Buğday
* 1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
* Nane
* Tuz
* Üzerine ince kıylmış Maydanoz
*
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyup, ateş alın
İnce ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1 adet yeşil biberi ekleyip, karıştırın
Soğan ve biberli kavrulunca 1 çorba kaşığı salça ilave edin
Ardından 5 su bardağı et suyu veya su ekleyin
Karıştırıp kaynamaya bırakın
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğdayı yıkayıp, ekleyin
Bir çay kaşığı kırmızı biber, biraz nane ve tuz da ilave ettikten sonra yeniden kaynamaya bırakın
Koyulaşıp, çorba kıvamına gelince üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul