Konu
:
Arap Aşı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Arap Aşı Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Aşı Çorbası
Arap Aşı Çorbası
Malzemeler
* 1 adet Bütün Tavuk
* 1,5 lt Su
* 2 çorba kaşığı Un
* 1/2 kahve fincanı Sıvı Yağ
* 2 çorba kaşığı Kırmızı Toz Biber
* 1 çorba kaşığı Pul Biber
* 1 çorba kaşığı Domates Salçası
* 2 adet Kesme Şeker
* Tuz
*
* 6 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Tavuğu iyice haşlayın
Daha sonra kemiklerini ayırıp, didikleyin
Bir tencerede 2 çorba kaşığı un ve yarım kahve fincanı sıvıyağı kavurun
salça ve kırmızıbiberleri ilave edin
Tavuk suyunu da ekleyin
Tuz ve şekeri katın
kaynadıktan sonra etleri ilave edin
Yanında hamuru ile servis yapın
Not: Çorbada kullanılan pulbiber çok acı olmalıdır
Çorbanın acılığı, yanındaki hamur ile dengeleniyor
Hamur için: 3 su bardağı su, 3 çorba kasığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve yarım tatlı kaşığı tuzu, muhallebi kıvamı alana dek pişirin
Fazla derin olmayan bir kalıba dökün
Soğuduktan sonra baklava dilimi gibi kesin
Çorbanın yanında küçük tabaklarda servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul