Konu
:
Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı
Malzemeler
300 Gr
Tel Kadayıf
4 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su B
Ceviz
1 Çorba K
Tereyağı
Yarım Çay B
Fındık Yağı
Şerbeti İçin:
4 Su B
Su
3,5 Su B
Toz Şeker
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Kaymaklı Dondurma
Yapılışı
Kadayıfı tiftikliyoruz
Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz
Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz
İçine ince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz
Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz
Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz
Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz
Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz
Ilımaya bırakıyoruz
Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz
Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul