Konu
:
Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır
Bir kilo kokulu çileği kâseye koyunuz
Kuşhanede 1 litre suyu 320 gram şekerle kaynatıp şurup yapınız
Şurubu kaynatmayarak sıcak olduğu halde çileğin üzerine döküp kapalı olarak bir saat bırakınız
Başka bir kuşhanede 50 gram balık jelatini, 480 gram su, 3 yumurta akı, 1 limon suyu ile orta ateşte eritip süzünüz
Kalıbın içini bademyağı ile yağlayıp kırık buz parçaları içine gömünüz
Sonra elmasiyeyi içine döküp donmağa bırakınız
Donunca sıcak suda ıslattıktan sonra yemek tabağına çevirip servis yapınız
Not: Elmasiyenin yarısını buz üstünde kenarlı bir tepsiye döküp donduktan sonra üstüne kaymak döşeyiniz ve kaymağın üstüne yarısı dökülüp donduktan sonra baklava gibi kesip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul