Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır




Malzemler:

4 adet krep için:

3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Tavayı yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi

Sos için:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kâse taze taze ya da konserve kayısı

Yapılışı:

1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin
2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın
3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün
4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın Altı pişince diğer tarafını çevirin Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun
5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin
6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin
7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla