Konu
:
Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır
Malzemler:
4 adet krep için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Tavayı yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 kâse taze taze ya da konserve kayısı
Yapılışı:
1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın
Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin
2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin
Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın
3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün
4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın
Altı pişince diğer tarafını çevirin
Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun
5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin
6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin
7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın
Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul