Konu
:
Ordu Usulü Aşure Yapılışı - Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ordu Usulü Aşure Yapılışı - Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ordu Usulü Aşure Yapılışı - Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır
Malzemesi:
3 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
5-6 adet incir
3-4 dilim portakal kabuğu
5-6 su bardağı şeker
2-3 avuç fındık veya ceviz içi
5-6 adet kayısı
tarçın
nişasta
nar taneleri
1,5 su bardağı fasulye
1 paket vanilya
Yapılışı:
Akşamdan buğday ve fasulye ayıklanır
Nohut yıkanır
Ayrı ayrı ıslatılır
Bu malzemeler bir kapta haşlanır
Haşlanan malzemeler bir tencereye konulur
Üzerine su ilave edilir
Bir süre pişirilir
Sonra pirinç, kuru üzüm, incir, vanilya, portakal kabuğu, kayısı sulandırılmış nişasta ve şeker katılarak kaynatılır
Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir
Üzerine fındık veya ceviz içi ile nar taneleri ve tarcın dökülerek servis yapılır
Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul