Konu
:
Vişneli Portakallı Süzme Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Portakallı Süzme Aşure
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Portakallı Süzme Aşure
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı vişne suyu
Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı süt
15 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın
)
Üzeri için Hindistan cevizi fıstık v
b
Hazırlanışı:
Bir gece önceden buğdayı ayıklayıp yıkayın
Kullanacağınız derin bir tencerede bol suyla 5 dakika kadar kaynatıp ertesi gün kullanmak üzere bırakın
Bir gün sonra buğdayı iyice pişene kadar kaynatın
Süzgeçten geçirin veya rondoda iyice ezilmesini sağlayın
Şekerini ilave edin
Kısık ateşte bir müddet daha pişirin
Ateşten almadan önce aşurenin 3 renkli olması için 3 eşit miktarda tencerelere paylaştırın
Yarım bardak vişne suyunun içine yarım tatlı kaşığı nişasta, yarım bardak portakal suyunun içine yarım tatlı kaşığı nişasta ve yarım bardak sütün içine yarım bardak nişastayı koyup, sıvıların içinde iyice ezin
Her birini tencereye ayrı ayrı ilave edin
Top top olmamasına dikkat ederek devamlı karıştırın
Aşurenin kıvamına dikkat edin
Gerekirse sıcak su ilavesi yapın
Aşureniz uygun kıvamı bulunca ateşten alın, Kaselere bölüp, üzerini süsledikten sonra servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul